Foto: Sofia Hermansson

Folkfest när innebandyn flyttar utomhus i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Utomhusturneringen Ängelholm Outdoor fortsätter att locka både tävlande och storpublik. För sjunde året i rad arrangeras innebandyturneringen i hamnen i Skälderviken och antalet deltagare har ökat för varje år sedan starten.

Tävlingarna pågår mellan den 21 juli till och med den 3 augusti. Lag från hela Sverige, och även från Finland, Norge och Danmark, har rest till Ängelholm för att tävla i innebandy som spelas utomhus på en tillfälligt uppbyggd arena.

Trots skiftande väder har majoriteten av matcherna kunnat spelas utomhus – men de dagar när regnet vräkt har stadens idrottshallar stått till förfogande.

Visionerna stora

Tävlingen startade 2009 och första året var det 46 lag som deltog – sedan dess har intresset vuxit sig stort.

Och framtidsvisionerna för turneringen är stora.

– Vi har 536 anmälda lag i år, och målet är väl att bli 750 och det tror vi att vi kan lyckas med 2020, säger arrangör Mattias Tydell som var med och startade turneringen.

Om de lyckas med detta blir det världens största innebandyturnering alla kategorier, enligt Mattias Tydell.

Turneringen som har målet att vara både en folkfest med festivalinslag såsom mattält och musik och bjuda på spännande matcher är inne på sitt sjunde år.

– Innebandyn hade ju en dipp för flera år sedan men nu har vi fler lag än någonsin, och många lockas av sporten eftersom den är tillgänglig, det är inte särskilt dyr utrustning och i princip alla kan spela. Det är mycket kompisgäng här som slår ihop sig med olika klubbar och det är jättekul, säger Mattias Tydell.

Arvid Pölder från Landvetter var på Ängelholm Outdoor för första gången. Foto: Sofia Hermansson

Roligt att spela utomhus

Innebandyspelaren Arvid Pölder hade rest ända från Landvetter för att för första gången delta på bandymatcherna i Ängelholm tillsammans med lagkamraterna i Arvingarna.

När SVT Nyheter Skåne träffade honom inne på spelområdet hade han nyss avslutat dagens första match och laddade upp inför nästa ett par timmar senare.

– Det är något som man inte gör i vanliga fall och att få spela inomhus ibland kan kännas lite instängt, det är inte lika bra luft som utomhus, säger Arvid Pölder.

Foto: Sofia Hermansson

Kate Meredith från Helsingborg FC var på plats för sjätte året i rad och spelade för lag Lalle och Co:s räkning.

– Idag är det sista dagen, vi har en match till och sedan börjar slutspelet, säger Kate Meredith.

Tyvärr blev det ingen vinst för Helsingborgslaget just den här dagen dock, men fler chanser till vinst ges under den kommande veckan då det är dags för fler matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.