Här vid kassan stod Sally när rånarna slog till. Foto: Minna Korsgren

Ägaren till den rånade butiken: ”Förstår de inte vad de gör?”

Publicerad

20-åriga Sally äger butiken på Adolfsberg som på onsdagen blev utsatt för ett rån av fyra yngre män. ”Först trodde jag att det var ett skämt och skrattade. Men sen såg jag pistolen och började tänka på min familj”.

På onsdagskvällen jobbade 20-åriga Sally och hennes kollega inne i butiken. I butiken fanns flera kunder och två barn när den utsattes för ett väpnat rån.

När Sally stod bakom disken vid kassan kom tre unga män in i butiken. Den ena, beväpnad med kniv, gick in på lagret. Den andre gick in bakom kassan där Sally och hennes kvinnliga kollega stod, han var beväpnad med något som liknade en pistol.

– Jag blev helt chockad. Först trodde jag att det var ett skämt och började skratta. Men sen såg jag pistolen och började tänka på min familj, säger Sally till SVT: reporter på plats.

”Man får inte ge upp”

Sally vill inte ställa upp med efternamn eller på bild. Men hon vill inte låta det här rånet påverka henne.

Hon har drivit butiken i fem månader och kommer fortsätta göra det.

– Man får inte ge upp. Jag vill driva en egen butik, det är mitt mål och jag kommer inte lägga av, säger hon.

Rånarna kom över en större summa kontanter och cigaretter. Men butiksägaren hann trycka på larmknappen och både polis och vakter kom till butiken.

Strax därefter kunde polispatruller gripa de fyra misstänkta rånarna, de är mellan 14-18 år gamla.

Sally beskriver dem som barn.

– Det var som att de hade tittat på en actionfilm och försökte härma. Förstår de inte vad de gör, de kommer in med pistol och kniv?! frågar sig Sally uppgivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.