Under de fyra dagarna har runt hundra personer sökt efter kvinnan. Under lördagens sökinsats var det fjorton personer som letade. Foto: TT/SVT

Försvunna kvinnan i Landskrona: ”Vi har hittat spår med hund”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen var det den fjärde gången som sökorganisationen FIKK sökte efter den 43-åriga norska kvinnan som försvann i Landskrona på julafton. Runt hundra personer har sökt efter kvinnan och till hjälp har de haft både hundar och drönare.

Under fyra dagar har FIKK sökt i området där kvinnan misstänkts ha försvunnit. Enligt insatsledare Alexander Hess har de under dagarna hittat spår med hundar.

– En av våra hundar hittade ett spår vid en klädinsamling. Vi gjorde en ny kontroll med annan hund. Vi har kontaktat polisen men de berättade att det inte fanns något där, säger han.

Många som har sökt

Under de fyra dagarna har runt hundra personer sökt efter kvinnan. Under lördagens sökinsats var det fjorton personer som letade.

– Om vi hittar något så är det förmodligen en avliden kropp, det har gått många dagar och det är vinter, säger Alexander Hess.

Första gången

Simon Vandetta var med och letade efter kvinnan under lördagen. För honom var det första gången som han var med.

– Jag känner till detta området väl i och med att jag är brevbärare här i området. Jag hoppas verkligen vi hittar något, säger han.

Vad hoppas du med dagen?

Att vi hittar något som gör att man kan hitta henne, säger Simon Vandetta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.