Bilden är från en av bilbränderna som skett under den senaste tiden i Helsingborg. Foto: Markus Hjortsman

Tio bilbränder på kort tid i Helsingborg – inga misstänkta

Publicerad

Polisen har fortfarande inga misstänkta för den senaste tidens bilbränder i Helsingborg.

– Det är allt för tidigt att göra några kopplingar mellan dem, säger Richard Glantz, områdeskommunikatör på polisen i nordvästra Skåne.

På mindre än två veckor har tio bilar brunnit i Helsingborg.

Natten till fredag den 9 november brann fyra bilar på Grönkullagatan, och tidigt på morgonen brann ytterligare en bil vid Sundspärlan.

På kvällen var det dags igen – då brann två bilar på Planteringsvägen, följt av två bilar som brandskadades på Munkavägen. Och i söndags började en bil brinna på en parkering vid pågatågsstationen i Ramlösa.

– Vi håller på att ta in vittnesuppgifter. Dessutom väntar vi på analyssvar från de tekniska undersökningarna på platserna, säger Richard Glantz.

Fåordig om åtgärder

Utöver det håller polisen på med andra utredningsåtgärder, men vilka de är vill han inte gå in på.

Någon koppling mellan bränderna har man än så länge inte gjort.

– Vi tittar på det, det kan inte uteslutas. Vi jobbar med ett öppet sinne.

Förra året brann totalt 90 bilar i Helsingborg. Den siffran har redan passerats i år. Huruvida de senaste veckornas bränder därmed avviker från normaltillståndet vill Richard Glantz inte säga.

– Bilbränder ska man inte se som ett normaltillstånd. Det är en typ av brottslighet som har drabbat oss mer på senare år, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.