Foto: FIKK

Fortsatt sök efter försvunna kvinnan i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Letandet efter den kvinna som försvann i Landskrona fortsätter under måndagen. Det är frivilliga som ska söka längs stränderna söderut, bland annat i Saxtorpsskogen.

På söndagen deltog ett 50-tal personer från sökorganisationen FIKK i letandet efter den 43-åriga kvinna som försvann spårlöst på julafton.

Till sin hjälp hade de nio drönare och ett par hundar.

– Båda hundarna gjorde en doftmarkering vid en container nära hamnen. Polisen bröt upp den men vi hittade ingenting, berättar Daniel Brodin, verksamhetschef för FIKK.

Det är anhöriga till kvinnan som lämnat material med hennes doft på till FIKK.

Letar i allt större områden

Idag fortsätter organisationen letandet.

– Den sista bekräftade uppgiften vi har är att kvinnan tillsammans med en man besökte en vän i Landskrona och sedan gav sig av därifrån runt midnatt, i riktning mot hamnen där Venbåtarna avgår, berättar Daniel Brodin.

I sökandet utgår man från den punkten i allt vidare cirklar.

– Idag ska vi leta längs stranden söderut eftersom det rådde sydliga strömmar på julsafton. Bland annat i Saxtorpsskogen, säger Daniel Brodin.

Polisen bröt upp container

Senare berättade han för SVT Nyheter Helsingborg att måndagens sökande inte gav resultat – kvinnan är fortfarande inte hittad.

– Men även den hund som var med oss idag doftmarkerade vid samma container som de två andra hundarna har gjort, säger Daniel Brodin.

Polisen bröt upp containern men hittade ingenting där. Nu ska FIKK gå igenom kläder och tyger som låg i därinne för att se exakt vad hundarna markerade på.

Drönarfilmerna granskas

Nu ska även filmerna från drönarna gås igenom.

– Så här långt har vi inte hittat något anmärkningsvärt på dem.

Daniel Brodin säger också att en undervattensdrönare är på gång.

– Vi försöker få fram en sådan så fort som möjligt. Det blir ett komplement till Kustbevakningens dykare.

Sökandet kommer att återupptas av FIKK efter nyårshelgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.