Fortsatta problem i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Tågproblemen fortsätter på torsdagsförmiddagen. En nedriven kontaktledning orsakar stopp i trafiken genom Skåne. Pågatågen mellan Helsingborg och Kristianstad är inställda och genom Hässleholm kör tågen med förseningar.

Enligt Trafikverket rör det sig om en nedriven ledning i Hässleholm.

– Kontaktledningen skadades och man håller på att arbeta där. Det är fordon som måste flyttas av säkerhetsskäl, innan man kunde sätta igång med felavhjälpningen, säger Sven Lindberg på Trafikverkets presstjänst.

Strax innan tio hade fordonen flyttats och reparationsarbetet påbörjats. Det ställer till det för trafik genom Hässleholm som kör med reducerade avgångar och förseningar, även i sträckan mellan Helsingborg – Kristianstad är pågatågen inställda mellan Tyringe- Kristianstad i båda riktningarna.

Resenärer mellan Hässleholm och Kristianstad hänvisas till andra avgångar.

– Prognosen är satt till klockan elva nu, säger Sven Lindberg.

Då ska tågen rulla som vanligt igen.

Flera tågproblem senaste dygnet

Under onsdagen orsakade ett växelfel i Arlöv trafikstörningar i stora delar av Skåne. Efter att ha stängt all tågtrafik mellan Malmö och Lund natten mot torsdag är växelfelet åtgärdat.

De förseningar och stopp som pågår under torsdagen är istället orsakade av en nedriven kontaktledning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.