Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Jag vill ge barn och unga möjlighet till lyckliga minnen från deras uppväxt”, säger Mohammed Rabani. Foto: SVT

Fryshuset ska förebygga ung brottslighet i Helsingborg

Publicerad

Fryshuset satsar över fyra miljoner kronor för att vägleda unga i riskzonen och ge dem alternativ. Satsningen ska pågå i tre år.

Att tonåringar dras in i kriminalitet i Helsingborg är inte ovanligt. I gängbråken har flera skadats och till och med dödats. Av knivar och av skjutvapen.

Nu ska Fryshuset starta uppsökande verksamhet i Helsingborg. Mohammed Rabani, som också är platschef för Fryshuset i Malmö,  ska röra sig ute och träffa unga där de finns. Och ge dem alternativ i livet – både de som ännu inte är kriminellt aktiva och de som tagit steget över. Utbildning, ett jobb, en plats i samhället.

– Jag vill ge barn och unga möjlighet till lyckliga minnen från sin uppväxt, säger han.

”Det handlar också om integration”

Men han betonar att det är en fråga för hela samhället.

– Alla måste hjälpa till att skapa en framtidstro, inte minst skolan. Det handlar också om integration. Föräldrar som känner att de står utanför samhället – hur ska de kunna måla upp en trovärdig framtidsbild för sina barn? säger Mohammed Rabani.

Hör Mohammad Rabani berätta mer om sin nya uppgift i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer