• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kraftig brand bröt ut i en tennishall i Helsingborg under natten. Foto: Mikael Nilsson

Tennishall i Helsingborg totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en tennishall på Heden i Helsingborg sent på tisdagskvällen.

– Taket har rasat in och delvis väggarna också. Det är ju en enklare konstruktion den här byggnaden, säger Jonas Hemert, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Larmet kom vid tio över elva på tisdagskvällen.

– Taket har rasat in och delvis väggarna också. Det är ju en enklare konstruktion den här byggnaden, säger Jonas Hemert, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst till TT, vid 01.30-tiden.

Tidigare under natten fanns risk att elden skulle sprida sig till en angränsande idrottshall, men räddningstjänsten uppger att man har situationen under kontroll. Branden gav också en kraftig rökutveckling vilket ledde till att ett VMA utfärdades under några timmar.

Det finns inte några uppgifter om vad som orsakat branden än.

Ingen person har rapporterats skadad

Någon person ska inte ha varit kvar i lokalen när brandlarmet gick, lokalen var låst och larmad. Det har heller inte rapporterats om någon skadad.

Räddningstjänsten var klar med släckningsarbetet vid halv tvåtiden på morgonen.

– Vi har kvar lite personal på plats för eftersläckning. De kommer vara kvar till klockan tio är det sagt, säger Jonas Hemert till SVT vid 05.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.