Flera bengaler tändes på ståplatsläktaren. Foto: Bildbyrån

Fyra gripna vid Skånederbyt på Olympia

Uppdaterad
Publicerad

13 000 såg Helsingborg vinna över Landskrona Bois med 2-0 i söndagens Skånederby. Matchen fick avbrytas sedan några personer tänt bengaler, enligt polisen är två personer gripna för händelsen och ytterligare två för att ha varit maskerade.

Inför matchen mellan Helsingborg IF och Landskrona BOIS i Superettan hade polisen på söndagskvällen ökat sin beredskap för att se till att folk kunde ta sig säkert dit och hem.

13 000 åskådare kom till Olympia och bland dem på ståplatsläktaren tändes flera bengaler som spred rök.

– Vi anser att bengalbränningarna inne på arenan är helt oacceptabla. Detta ska vi titta vidare på tillsammans med arrangören när vi utvärderar dagens insats. Annars är vi i stort nöjda med hur kvällen har förlöpt. Vi har haft bra koll på de olika supportergrupperna, säger kommenderingschef Mattias Sigfridsson vid polisen.

Under kvällen grep polisen två personer för brott mot maskeringsförbudet, två för att ha tänt bengaler och smällare (så kallade bangers) och två personer togs för fylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.