Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleven Albin Malici sommarjobbade som guide i den kalla, blöta krigstunneln. Foto: Linnea Nybogård/SVT

Gamla krigstunneln gjordes till ett spelmysterium – lockade många besökare

Publicerad

Grundskolan Vittra Landborgen skapade ett så kallat ”escape room” i en tunnel som tidigare varit ett av Helsingborgs skyddsrum. Syftet var att eleverna skulle öva på samarbete, kreativitet och logik.

Under H22-mässan har spelet i det omgjorda skyddsrummet lockat många besökare.

– Målet är att ungdomar ska tänka lite mer utanför boxen. Att man inte bara läser böcker och lär sig på ett traditionellt sätt, berättade läraren Emelie Olsson.

Skolan har bjudit in klasser i årskurserna fem till åtta att besöka dem. Totalt har tjugo klasser från andra skolor varit på besök. Utöver det har också 800-900 besökare från allmänheten kommit.

Söndagen var den sista dagen det gick att besöka evenemanget.

Följ med in i tunneln i videon.

Ett så kallat escape room, även kallat rymningsspel eller pusselrum på svenska, är ett spel där ett team av spelare upptäcker ledtrådar, löser gåtor och utför uppgifter i ett eller flera rum för att uppnå ett specifikt mål inom en begränsad tid. Målet är ofta att fly från själva spelplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer