Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var flera tuffa närkamper när lagen möttes på ett stekhett Olympia. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Här möter Gatulaget Helsingborgs politiker i fotbollsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Gatulaget i Helsingborg, bestående av personer som levt i missbruk eller lider av psykisk ohälsa, hade i veckan sin första fotbollsmatch.

Motståndarlaget var inga mindre än stadens politiker.

Gatulaget drog igång i början av året och och är för alla som har något form av missbruk eller brottas med psykiska besvär. Enda kravet är att den som vill spela dyker upp nykter.

I veckan var det dags för deras första match och de mötte då Politikerlaget på Olympia i Helsingborg, med bland annat kommunalråden Peter Danielsson (M), Jan Björklund (S) och Marcus Friberg (MP) som spelare.

Se hur det såg ut under matchen och hör några av spelarna i klippet ovan.

Korv med bröd

Det blev till slut ett oavgjort resultat och efter matchen åt de båda lagen korv med bröd och samtalade.

– Jag funderar på att ta upp hur man kan kasta bort så mycket pengar på H22, istället för att lägga det på lite vettigare saker, sa Thony Wiinblad i Gatulaget.

– Det brukar komma upp lite frågor och de är välkomna. Alla har ju sitt synsätt och åsikter på olika problem och det tar vi tacksamt emot, sa Jan Björklund (S) efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.