Marianne Aldgård ser fram emot att kunna ta promenader med sin make i parken intill äldreboendet när besöksförbundet nu hävs. Foto: Stina Sandström/SVT

Glädje när besöksförbudet på äldreboenden hävs: ”Betyder mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin har Marianne Aldgård bara kunnat träffa sin make utomhus med ett plexiglas emellan sig. Avståndet har gjort det svårt för dem att prata och hon är glad att besöksförbudet nu hävs.

Marianne Aldgårds make är multisjuk och bor på äldreboendet Valltorp i Helsingborg. De har varit gifta i 57 år och att inte kunna kommunicera ordentligt under coronapandemin har varit tufft.

– Man ser att han rör på munnen, men det är för långt avstånd för att höra. Det är mycket jobbigt, säger Marianne Aldgård.

Coronavirus i Skåne

Hon är positiv till att besöksförbudet hävs men kommer fortsätta att vara försiktig och hålla avstånd. Mest ser hon fram emot att nu kunna ta ut sin make på promenader i parken intill.

– Det kommer betyda mycket för honom. Det finns mycket fåglar i parken och han gillar djur, säger hon.

I klippet ovan kan du höra Marianne Aldgård berätta mer om hur hon känner över att besöksförbundet nu hävs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet