Foto: TT/arkiv

Grannbråk slutade i tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En grannfejd mellan två villägare i ett område utanför Helsingborg har nu slutat med att en av dem döms för ofredande.

Det började med en debatt om växtligheten i den enas trädgård men relationen blev allt mer kylslagen mellan de två grannarna, en man och en kvinna. De slutade prata med varandra. Och bråket eskalerade. Den nu dömde mannen började låta sin gräsklippare stå på långa stunder när kvinnan och ibland även hennes gäster var ute i trädgården. Gräsklipparen placerades nära tomtgränsen med handtaget surrat så att den inte kunde stängas av. Sedan gick han och gjorde andra saker, som att gå ut med hundarna. 

Kvinnan bad inte honom att stänga av eftersom hon inte ville prata med honom.

Det hände vid tre tillfällen under sommaren förra året.

I tingsrätten sa mannen att han inte var ute efter att störa. Anledningen till att han ställde gräsklipparen på stenarna var för att den var gammal och läckte olja. Och skälet till att den fick stå på medan mannen gjorde annat, var av rena bekvämlighetsskäl – den var gammal och svårstartad. 

Men Helsingborgs tingsrätt fann att det fanns ett klart uppsåt att störa grannarna och att mannen uppträtt hänsynslöst. Han dömdes för ofredande och straffet blev ett kraftigt bötesstraff.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer