– Jag hade panik och min dotter vaknade och gallskrek, säger Sara Kondos till SVT. Foto: Winnie Gravlund

Hon skadades i explosionen: ”Jag kände glassplitter på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Kondos, 32, hade precis lagt sig på en madrass vid fönstret med sin fyra månader gamla bebis när hon hörde en kraftig smäll.

– Det bara lyste vitt och jag kände glassplitter på mig, säger hon.

En kraftig sprängladdning detonerade under tisdagsnatten på Långarödsvägen i Höganäs och ett 40-tal lägenheter fick evakueras. Sara Kondos bor med sin sambo och fyra månader gamla bebis i ett av husen intill.

– Jag hade precis gett min dotter flaskan, tog ut en madrass från sovrummet och la mig vid fönstret för jag tänkte att jag kunde sova en stund där. Helt plötsligt hör jag en kraftig smäll som jag aldrig varit med om, säger hon till SVT Nyheter Helsingborg.

Explosionen i Höganäs

I klippet ovan hör du Sara Kandos berätta om händelsen.

Fick åka till sjukhus

Hela fönstret slogs ut av den kraftiga smällen.

– Jag hade panik och min dotter vaknade och gallskrek. Jag greppade tag i henne och sprang ut ur rummet. När jag tände lampan i hallen såg jag att det droppade blod.

Sara Kondos hade skurit sig i armbågen men dottern klarade sig oskadd. Hon fick åka in till sjukhuset och sy fyra stygn.

– Jag fick panik för jag hade lagt dottern bredvid mig. Jag tror inte jag har varit med om något så dramatiskt, säger hon.

Fönstret i Sara Kondos lägenhet slogs ut av explosionen. Hon fick glassplitter över sig och skadade armbågen. Foto: SVT

Under tisdagsmorgonen var Sara Kondos och familjen hemma i lägenheten igen. Förutom fönstret som krossats har hemmet klarat sig från skador.

Enligt Höganäshem kommer de att få nya fönster eller skivor att sätta för fönsterhålen under dagen.

De hyresgäster som hårdast drabbats av explosionen kommer däremot inte kunna bo i sina lägenheter den närmaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Höganäs

Mer i ämnet