Stort slagsmål utanför nattklubb – en man skadad

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördag startade ett större slagsmål utanför en nattklubb i centrala Helsingborg. En man fick föras till sjukhus med skallskador.

Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan två på natten.

– Den skadade mannen hade först blivit omhändertagen av Röda Korsets personal, som rör sig i centrum, säger informatör Patric Fors på polisens ledningcentral.

Den skadade fördes med ambulansen till sjukhus. Enligt polisen rör det sig om skallskador, men det är oklart hur svårt skadad han är.

Flera förhör

När blåljuspersonalen kom fram hade ordningsvakterna på nattklubben gripit två män, en född 1993 och en född 1999. Polisen övertog gripandet. Den yngre mannen släpptes under natten på fri fot. Enligt Patric Fors är han dock fortsatt misstänkt för brott. Den andre mannen sitter fortsatt gripen misstänkt för grov misshandel. Han ska förhöras under lördagen.

Också den skadade mannen ska under dagen höras, liksom ett stort antal vittnen som befunnit sig på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.