Foto: SVT/Stina Sandström

Röglesupportern: ”Det har varit ett jävla tungt år”

Publicerad

Gubbhyllan, som de själv kallar sig, brukar vanligtvis vara ett bestående inslag på läktaren i Catena Arena. Ett gäng gubbar som aldrig missar en minut i ishallen och som för statistik över allt möjligt. Men som mycket annat har allt vänts upp och ned det senaste året.

Det är kanske därför som just denna säsong rör upp så många känslor för Keller Bengtsson som själv spelade i Rögle på 1960-talet. Till följd av pandemin har SHL beslutat att inte tillåta några besökare utanför klubbarna på läktarna.

– Det är så jävla tråkigt, innan var det lite av vår mötesplats. Det blev en liten gubbhylla för sådana som hade varit med i förtiden, som har ett hjärta för Rögle, säger Keller Bengtsson.

”Tror spelarna saknar oss”

Att gubbhyllan saknar spelarna, hockey och och den sociala biten är självklar men Keller själv tror inte det slutar där.

– De lägger också märke till oss, både ledningen och spelarna, för vi sitter precis bakom båset. Jag skulle nog tro att de har saknat oss lite, säger Keller Bengtsson.

I klippet ovan kan du höra Röglesupportern Keller Bengtsson berätta om sin saknad till laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.