Alice Flensburg och Linnea Larsson från Klippans Gymnastikkrets. Foto: Jenny Söderlund

Gymnaster från Klippan till EM i trampolin

Uppdaterad
Publicerad

Alice Flensburg och Linnea Larsson från Klippans Gymnastikkrets representerar Sverige på EM i trampolin. Tävlingen äger rum i Baku, Azerbajdzjan mellan den 12-15 april.

Redan igår landade det svenska landslaget i Baku. Tävlingarna börjar på torsdag och tills dess har laget tid att bekanta sig med hallen och redskapen.

Första fullständiga damlaget

Det är första gången som Sverige ställer upp med ett fullständigt damlag bestående av fyra landslagsgymnaster. En av dem är Alice Flensburg, 19 år från Klippan.

– Det känns jättekul, inte bara för min egen skull utan även för Sverige, säger Alice Flensburg.

Alice Flensburg ska utöver lagtävlingen också tävla i individuell trampolin i seniorklassen.

Synkron trampolin

Linnéa Larsson, 16, år tävlar i juniorklassen i individuell trampolin. Men hon ska också tävla i synkron trampolin tillsammans med Sofia Redman, från TK Levo i Linköping. De två gymnasterna ska samtidigt utföra exakt samma övningar på varsin trampolin.

– Jag kommer tänka på att göra mitt bästa och inte hålla igen, säger Linneá Larsson.

Uppladdning i Danmark

Jenny Söderlund är förbundskapten för DMT- och trampolinlandslaget.

Hur har ni laddat upp?

– Vi har laddat upp genom två tävlingar som vi kallar för check points. Förra helgen tävlingen tränade vi tillsammans med det danska VM laget, säger Jenny Söderlund.

Vad hoppas ni på?

– Kan de prestera sina personliga rekord så tror jag att de blir bra. Linnéa Larsson slog sin personliga rekord i Danmark förra helgen så hon är i god form, säger Jenny Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.