Flera hyresgäster deltog i andra gympapasset under torsdagen. Foto: Leonora Toplica/SVT

Gympapass från balkongen ska ge glädje och minska ensamheten

Publicerad

Hyresgästerna på Hamilton house i Helsingborg får delta i gympapass från balkongen för att öka glädjen, minska ensamheten och röra på sig.

– Vi har många äldre som är isolerade och mår dåligt för att de inte kommer ut, säger fastighetsvärden Michael Johansson.

Tillsammans med Friskis och Svettis har Helsingborgshem ordnat gympapass på gräsmattan utanför Hamilton House. Hyresgästerna kan delta i passen även från balkongen.

– Det var ett himla bra initiativ att dra i gång gympan i coronatider, det är alltid kul att gympa och man mår speciellt bra efteråt, säger Annica Svärd Loosme, som bor i byggnaden.

Coronavirus i Skåne
Flera äldre hyresgäster passade på att träna från balkongen. Foto: Leonora Toplica/SVT

När SVT Nyheter Helsingborg hälsade på hölls det andra passet i ordningen och tanken är att det ska fortsätta i två veckor till.

– Första passet var alla lite smånyfikna och tittade ut från balkongen, men den här gången var det fler som vågade delta, vilket är jättekul. Nu tittar vi på att starta igång gympapass på andra områden också, säger Nilima Lindmark Hollander, verksamhetschef på Friskis och Svettis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet