Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En grindpelare räddade företagarens liv när han kommit hem efter jobbet och blev utsatt för ett sprängattentat. I videon berättar han om de två sprängattentat han blivit utsatt för. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Han utsattes för två sprängattentat: ”Är livrädd för mina barns skull”

Uppdaterad
Publicerad

För drygt två veckor sedan detonerade en bilbomb i Laröd utanför en företagares hem. Några månader tidigare smällde det utanför hans verksamhet i centrala Helsingborg. SVT Nyheter Helsingborg har träffat mannen som vill vara anonym.

Vi träffas en kväll på stranden, där visar han oss filmer från några övervakningskameror som fångat ögonblicket innan och efter explosionen. En gärningsman kommer joggande mot en bil, där placerar personen ett föremål och joggar vidare. Flera timmar senare kommer företagaren hem och sen blir allting vitt av ett starkt sken.

– Det var efter fem-sex sekunder från det att jag kom hem, säger mannen.

”Livrädd för mina barns skull”

Han undkom med nöd och näppe i skydd bakom en pelare i sten. Utan den kunde konsekvenserna blivit mycket, mycket värre. Företagaren fruktar nya attentat.

– Jag är livrädd för mina barns skull.

Hör företagaren berätta om ett liv med hot i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.