I klippet ovan visar David Sjövall hur man hade kunnat komma runt problemet. Foto: Ninni Mikael/SVT

Han vill kunna ladda bilen utanför bostaden – får nej av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

David Sjövall hade tänkt att köpa en elbil. Men han stötte på patrull när kommunen gav avslag på hans ansökan om att få sätta upp en laddstolpe precis utanför bostaden.

I Landskrona finns det sju stycken laddstationer för elbilar. David, som hade tänkt köpa en elbil, tycker att det hade varit bättre om privatpersoner som inte har ett garage kunde få sätta upp en laddstolpe utanför huset.

– Ska det vara praktiskt att ladda sin elbil så är det nära sitt hem. Det finns de som kan få upp en laddstolpe vid sitt hem men det kan inte vi. Det måste finnas resurser för detta hos kommunen, säger David Sjövall.

Kommunen säger nej

Problemet är trottoaren. Eftersom att det är kommunen som förvaltar marken utanför menar de att det skulle kunna innebära en snubbelrisk vid mörker och att inte alla skulle kunna använda trottoaren utifrån ett tillgänglighetsperspektiv om en kabel hade dragits från huset ner till parkeringen utanför.

I klippet ovan visar David hur man hade kunnat komma runt problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.