En frysväska laddad med sprängmedel placeras utanför polishusets entré. Foto: Polisen

Här är polisens bild av den misstänkte bombmannen

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgspolisen släpper nu en bild på en person som är misstänkt för att ha sprängt entrén till polishuset natten till onsdag. Personen fångades av en övervakningskamera och nu ber polisen människor om hjälp med identifieringen.

Explosionen vid polishuset på Berga i Helsingborg inträffade klockan 00.20 natten till onsdag.

– Vi kan utläsa av filmen hur mannen målmedvetet placerar en väska utanför entrén och några sekunder senare sprängsväskan, säger Ewa Gun Westford, polisens presstalesperson.

Detonation vid polishus

Hon berättar att analysen av vilken slags sprängämne som användes har fått förtur på Nationellt Forensiskt centrum , NFC. Men när det kan vara färdigt går inte att säga under fredagen.

– Vi kommer att arbeta vidare med det här under hela helgen, säger Ewa Gun Westford.

Bland annat kommer polisen att knacka dörr under lördagen för att höra om boende i närheten kan ha sett något.

– Vi kan ju också se på övervakningskamerorna att det har passerat många människor och bilar utanför polishuset under onsdagskvällen och nu vill vi komma i kontakt med dem för att få hela bilden klar för oss, säger Ewa Gun Westford.

Den misstänktes ansikte syns inte på bilden, men enligt polisen är det av vikt för utredningen att det syns vilken typ av väska som har använts vid sprängdådet och var man kan tänkas köpa en sån.

Polisen kommer att ha höjd närvaro i Helsingborg under helgen för att skapa trygghet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detonation vid polishus

Mer i ämnet