Perstorps kommun bjuder på gratis bad och håller fritidsgården öppet hela sommaren. Anledningen är att många barn väntas stanna hemma. Foto: Stefan Franzén/Perstorps kommun

Här får alla barn i Perstorp bada gratis i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Barn i Perstorps kommun får bada gratis på Ugglebadet även i sommar. I år det kommunen som står för notan.

– Många stannar hemma i dessa tider och vi vill ge barnen något vettigt att sysselsätta sig med, säger Håkan Abrahamsson (M), ordförande i kulturnämnden.

Barn och unga i Perstorps kommun har kunnat hämta ut gratis badkort även tidigare somrar, men då har badandet bekostats med statliga medel.

– De statliga pengarna drogs in i år, men vi tycker det här är så viktigt att vi vill fortsätta dela ut korten. Vi har avsatt ungefär 170 000 kronor i nämndens budget för detta, säger Håkan Abrahamsson (M), ordförande i kulturnämnden.

Varför är det viktigt?

– Med tanke på hur coronan slagit mot samhället kan vi enkelt räkna ut att många barn kommer att vara hemma i sommar, så även i Perstorps kommun.

Badkorten kan hämtas ut av barn som är födda mellan 2004 och 2013 och gäller för inträde till Ugglebadets utomhusbad.

De flesta vill ha kortet

Och intresset brukar vara stort.

– Det är bara att titta på statistiken. Förra året var det 790 av 950 barn som hämtade ut sina kort, säger Håkan Abrahamsson.

Är badande i bassäng en bra aktivitet i corona-tider?

– Det är ett utomhusbad med stora ytor, så det underlättar. Dessutom har badet vidtagit säkerhetsåtgärder, säger Håkan Abrahamsson.

Därtill satsar Perstorps kommun på att hålla fritidsgården Ozvald öppet – hela sommaren.

– Normalt håller fritidsgården stängt under juli och halva augusti. Även det här är en åtgärd för att erbjuda aktiviteter för barn som stannar hemma i sommar, säger Håkan Abrahamsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.