Hasse Jönsson: 21-årig historia lever vidare

Publicerad

The Tivoli i Helsingborg ska drivas vidare. Det är en mycket glad grundare av rockklubben som svarar i telefon när SVT Nyheter Helsingborg ringer upp på måndagen.

En månads total ovisshet har förbytts i glädje för grundaren och nygamla ägaren till the Tivoli, Hasse Jönsson. Under måndagen stod det klart att han tillsammans med Christoffer Skoog som äger ”Bara vara” och ”Sillen och makrillen” kommer driva rockklubben vidare.

– Det innebär att en 21-årig historia lever vidare och jag är så glad att få vara med och driva den vidare in framtiden, säger en strålande glad Hasse Jönsson.

Det är klart att konserterna, bar- och restaurangverksamheten kommer fortsätta. Det kommer även grenverksamheten med konserter på Helsingborgs arena, Sofiero och konserthuset att göra. Däremot är det ovisst hur engagemanget kring lunch- och bar på Olympia kommer se ut i framtiden.

– Det har vi inte tagit ställning till än och det är ju delvis en fråga som HIF måste ge besked om.

Kämpat med ekonomin

Han beskriver tuffa ekonomiska månader och år efter flytten av den gamla ångfärjestationen 2016.

– Baren och konserterna har varit välbesökta men just restaurangbiten har varit svår att få att gå ihop.

Där tror han att nya ägaren kommer bli en stor tillgång för att inte hamna i samma situation igen.

– Jag har stor respekt för Christoffer Skoogs kunnande och erfarenhet. Det här blir hur rätt som helst.

Byggarbetsplats till 2020

2020 kommer SeaU-området med bostäder och kongressanläggning att stå klart. Tills dess kommer området att präglas av det stora bygget.

– Vi måste skapa en egen identitet innan dess och stå på egna ben. Men när allt väl är klart kommer det här läget att vara fantastiskt, säger Hasse Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer