Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det känns fantastiskt”, säger Anders Månsson om att ha blivit utsedd till Sveriges bästa mattelärare. Foto: Leonora Toplica

Anders från Helsingborg är Sveriges bästa mattelärare

Publicerad

Anders Månsson från Helsingborg nominerades av sina elever till Sveriges bästa matematiklärare på Lärargalan. Han kammade hem priset och delar nu med sig receptet på en lyckad mattelektion.

Utmärkelsen Sveriges bästa matematiklärare delades ut måndagen den 18 november på Lärargalan i Stockholm.

– Det känns fantastiskt. Jag blev väldigt stolt över utmärkelsen och tacksam över att eleverna uppskattar jobbet man gör, säger Anders Månsson, matematiklärare på Procivitas gymnasium.

Trygg miljö viktig

Han berättar att goda relationer och en trygg miljö är viktigt för elevernas skolgång.

– De ska våga fråga, de ska våga blotta sig även när det tar emot och  man tycker att man inte förstår. Det är lätt med matematiken att man sjunker ihop och tycker att alla andra förstår men jag kan ingenting. Så vågar man inte fråga och så blir det en negativ spiral. Att skapa en klimat där de känner sig trygga är en av de stora nycklarna, säger han.

”Bra på att förklara”

Procivitas elever berättar att Anders Månsson brukar vara väldigt visuell och energisk på sina lektioner.

– Han är bra på att förklara på olika sätt. Det kan vara allt från att hoppa runt i klassrummet och kasta runt grejer till att ta fram olika maskiner, säger Johanna Ljunggren, elev på Procivitas gymnasium.

– Han finns alltid när man behöver hjälp. Han erbjuder oss extra lektioner inför prov och nationella prov, säger Hasan Alhusseini, elev på Procivitas gymnasium.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer