Andri Bjarnason, räddade Helsingborg undan förlust – men knappast nöjd ändå. Foto: Bildbyrån

Helsingborgspubliken efter 1-1-matchen: ”Avgå Peo”

Oavgjorda 1–1 på Olympia gav en eftersmak av två förlorande lag – och efter slutsignalen skanderade hemmafansen ”Avgå Peo” mot tränaren Per-Ola Ljung.

Nykomlingarna har inte haft en enkel vår i allsvenskan. Därför hängde spelare i båda lagen med huvudena efter slutsignalen i Helsingborg.

Mest besviket såg hemmalaget ut, och fansen ropade efter Per-Ola Ljungs avgång efter matchen. Helsingborg radade upp flera chanser under de första tio minuterna, och sedan kom ledningsmålet – för Falkenberg.

I en till synes inövad variant kastade Tobias Englund ett långt inkast som skarvades vidare i straffområdet till anfallaren Nsima Peter, som omöjligen kunde missa från nära håll.

Defensiv inställning

Nsima Peter som inte ens stod med på laguppställningen, men som ändå stod på Olympias gräs vid avspark då Kirill Pogrebnyak utgick, blev därmed matchens första målskytt.

Direkt efter ledningsmålet började Falkenberg försvara med alla medel, och redan i den 16:e minuten varnades målvakten Johan Brattberg för fördröjning av spelet.

Den inställningen går att förstå med tanke på Falkenbergs start på säsongen.

Gästernas senaste seger var i premiären mot Örebro, och därefter har nio raka matcher utan seger följt. Även Helsingborg har haft det tufft, med sju raka matcher utan seger.

Målhet islänning

– Det som varit har varit. Att hänga upp sig på att det har gått sisådär de senaste matcherna funkar inte, då kommer vi inte framåt, sa HIF:s Andreas Landgren i C More i halvtidspausen.

Men framåt kom Helsingborg i den andra halvleken. Efter en dryg timme slog Markus Holgersson, vikarierande lagkapten i Andreas Granvists frånvaro, ett inlägg som Andri Bjarnason fick pannan på och som innebar 1–1.

Det var det tredje målet på bara fem starter för islänningen som vann skytteligan i superettan förra året.

Men mot Falkenberg räckte det bara nästan till tre poäng.