Henrik Larsson. Foto: Bildbyrån

Henkes hyllning: ”En av de största målvakterna HIF haft”

Uppdaterad
Publicerad

Pär Hansson avslutar sin fotbollskarriär – och hyllas nu av HIF-tränaren.

– Han är absolut en av de största målvakterna vi haft i HIF, säger Henke Larsson.

Beslutet att lägga ner fotbollskarriären grundar sig i den nackskada som Pär Hansson ådrog sig förra året.

33-åringen, som har tagit fem titlar med HIF, återvände till klubben för två år sedan efter en sejour i holländska Feyenoord.

– Jag tycker det är tråkigt att han inte själv får välja, men det är ett klokt beslut av Pär – eftersom den skada han har haft inte är en skada man leker med, säger Henke Larsson.

Henke: En otroligt varm och ödmjuk kille

– Han är en av de absolut största målvakterna vi haft i HIF, enligt mitt sätt att se på det. Men framför allt vill jag lyfta människan Pär Hansson, som är en otroligt fin, varm, omtänksam och ödmjuk kille som vi kommer sakna i omklädningsrummet, säger Henke Larsson.

Vad var det första du tänkte när du fick beskedet?

– Jag har väl mer eller mindre haft det på känn när jag kom hit igen, att under den här tiden jag är här kommer jag inte använda Pär. Jag var rätt skeptisk till att han skulle komma tillbaka, så för mig var det ingen chock att han valde att sluta. En klok man som fattar ett klokt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.