Mannen som döms nekar till samtliga gärningar. Foto: TT

Höggravid kvinna blev knäad i magen – man döms till fängelse

Publicerad

En man i Åstorp döms av Helsingborgs tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Enligt domen har han bland annat knäat sin höggravida fru.

Mannen döms till ett år och fyra månaders fängelse då han vid sju tillfällen misshandlat sin dåvarande fru.

– Jag tycker att det är en rimlig påföljd utifrån de gärningar som han döms för, säger Linda Seger, åklagare.

Ett av tillfällena då kvinnan utsattes för misshandel inträffade ett par dagar innan hon skulle föda deras gemensamma son. Kvinnan ska då ha kommit hem efter att ha varit hos sin barnmorska. Enligt domen har mannen dragit kvinnan i håret, gett henne en örfil och till slut knäat henne i magen flera gånger.

– Denna händelse är så klart förfärlig och allvarlig. Man riskerar inte bara att skada kvinnan här, utan även barnet i magen. Det är en situation som gör att kvinna blir otroligt utsatt.

”Förekommer alldeles för ofta”

Vid andra tillfällen har mannen bland annat slagit kvinnan med ett bälte upprepande gånger, sparkat henne på ryggen och slagit henne i ansiktet.

– Det här systematiska upprepande våldet, ofta kombinerat med hot och kränkningar förekommer alldeles för ofta, säger Linda Seger.

Mannen nekar till samtliga gärningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer