Lokalpolischef Karim Ottosson. Foto: SVT

Polisen: Ungdomar i Ängelholm stämmer träff för att slåss

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomar i Ängelholm stämmer träff för att slåss. Det befarar polisen, som uppmärksammat detta i ett inlägg på Facebook. 

– Vi har identifierat miljöerna till att vara Ängelholm och det som visas är mycket allvarligt, säger lokalpolischef Karim Ottosson i ett Facebookinlägg från polisen i nordvästra Skåne. 

Polisen har de senaste dagarna tagit del av filmmaterialet och tror att ungdomarna, som är i högstadie- eller gymnasieåldern, stämmer träff för slagsmål som sedan filmas. 

Använder tillhyggen

– I någon av filmerna används tillhyggen och det handlar om grov misshandel helt enkelt, säger Karim Ottosson i inlägget. 

Polisen i nordvästra Skåne har inte sett något liknande tidigare, utan det verkar vara ett lokalt fenomen i Ängelholm. 

– Vi håller på att upprätta anmälningar kring detta och vi är tacksamma för att personer som vet något som vi på polisen bör veta hör av sig snarast, säger Karim Ottosson. 

– Detta beteende är faktiskt inte klokt och måste brytas innan någon eller några skadar sig allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.