Emma Cederholm försökte springa efter den misstänkta gärningsmannen. Foto: SVT/Markus Hjortsman

Emma, 35, hörde kvinnans rop på hjälp: ”Ett hjärtskärande skrik”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Cederholm bor i lägenheten alldeles ovanför platsen där en kvinna i 60-årsåldern attackerades med kniv. Hon hörde hennes rop på hjälp och bad en av grannarna att kalla på ambulans.

– Min mobil var avstängd så jag bad en granne ringa. Vi såg hur kvinnan låg på gatan nedanför oss och förstod att det var allvarligt när vi upptäckte att hon blödde, berättar Emma Cederholm.

Emma berättar hur otäckt hon upplevde händelsen och konstaterar att många barn passerar på gatan precis vid den tidpunkten då attacken ägde rum.

Knivdådet på Nedre Långvinkelsgatan

– Det finns skolor i båda riktningarna, så många barn går där, även jag med mina. Nu är all känsla av trygghet borta. Jag släpper inte ut mina barn ensamma tills vi vet exakt vad det är som hänt, säger Emma Cederholm.

Kvinnan kunde berätta för Emma att det var en man med svart t-shirt som attackerat henne och att han sprungit iväg i riktning uppför backen. Det var därför Emma beslutade att följa efter.

– Nu ångrar jag att jag prioriterade att jaga knivmannen istället för att sitta med henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Nedre Långvinkelsgatan

Mer i ämnet