Kristina Ejdelind, tog med sig vinsten från bostadsrätten i Tågaborg och skaffade sig sin drömutsikt i Borstahusen Foto: Ceila Hedlund

Hon lämnade Helsingborg – och hittade hem i Borstahusen

Publicerad

Kristina Ejdelind från Helsingborg har alltid drömt om att bo vid havet. Nu gör hon det.
– Jag har kommit hem. Härifrån får de bära ut mig, säger hon.

Från sitt vardagsrumsfönster har Kristina en panormavy över sundet. Härifrån blickar hon ut över Ven, Helsingborg och Helsingör. En klar dag ser hon Öresundsbron och Köpenhamn.

– Det är som att sitta vid Rivieran, säger hon.

”Verkligen kommit hem”

Kristina Ejdelind sålde sin bostadsrätt på Tågaborg i Helsingborg och tog vinsten med sig in i det nya boendet. För ett par veckor sedan flyttade hon på tredje våningen i den nya lägenheten i norra Borstahusen.

Kristina Ejdelind

– Det är klart att det har varit pirrigt. Jag köpte en bostad som jag bara hade sett på ett papper. Men det blev ju jättebra. Jag har verkligen kommit hem.

Flera av grannlägenheterna i huset står dock fortfarande tomma. Köpruschen har inte varit lika stor till bostadsrätterna på Havsgatan som till villorna nere vid vattnet.

Många flyttar in från andra kommuner

Kristina Ejdelind är dock nöjd med sin affär och oroas inte över fallande bostadspriser. Hon är en av många inflyttare från andra kommuner, berättar mäklaren Pernilla Corsing på Svensk Fastighetsförmedling.

– Det är inte längre omöjligt för någon från Lomma, Malmö eller Helsingborg att flytta till Landskrona, så var det inte förut. I dag skäms man inte för att flytta hit, säger hon.

För Kristina var det inte svårt att lämna Heslingborg.

– Klart inte en del hade åsikter om det. Men Borstahusen känns som gamla Råå. Det är en speciell känsla. Alla hälsar på varandra, det känns familjärt och mysigt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Landskrona

Mer i ämnet