Bilder från musikvideon.

Housevideo ska locka unga till omsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg testar nya grepp för att fler unga ska intressera sig för att jobba inom vård och omsorg.

– Egentligen började allt med att vi hade ett problem – hur ska vi få unga att vilja satsa på de här yrkena. Man har ofta en snäv bild av vård- och omsorgsyrken, berättar Thure Gunnarsson, informationsansvarig på vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg.

Därför kontaktades humorgruppen Infallet, sju Helsingborgskomiker som har ett humorprogram på nätet. De gjorde housevideon ”Du borde jobba med vård och omsorg”. Enligt Thure Gunnarson vill man med den visa en annan bild av vård- och omsorgsyrken.

– Det kommer väl inte göra att alla unga plötsligt kommer till oss, men kanske att man får upp ögonen för att de här jobben finns, och att det finns fler olika arbetsplatser än man trodde, säger Thure Gunnarsson.

Videon ska även användas av studie- och yrkesvägledare och liknande, och presenteras ihop med en webbplats där folk som jobbar inom vård och omsorg intervjuas.

– Vi jobbar långsiktigt, det här är en bit på vägen, säger Thure Gunnarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer