Det är oklart hur länge det tar att färdigställa sjukhuset i Helsingborg, för tillfället är alla nya projekt stoppade. Foto: Minna Korsgren/SVT

Idag får vi svar om sjukhusbygget

Publicerad

Regiondirektören tvingades till slut dra i nödbromsen. Två miljarder har plöjts ned i bygget av nya sjukhuset i Helsingborg men varför gick det så snett att det inte kunde färdigställas som planerat? Förhoppningsvis får vi svar idag.

Det är revisionsbyrån PWC som fått uppdraget att granska byggprojektet. I mars framgick det att avloppssystemet under sjukhuset är i sämre skick än befarat vilket fått följden att akuten måste flyttas. Då stoppades bygget.

Exakt var den nya akuten ska placeras är oklart, men området som finns kvar att bygga på är obefintligt. Två miljarder av de budgeterade sex är redan spenderade. Frågorna som många inom projektet nu hoppas att rapporten ska ge svar på är:

Sjukhusbygget i Helsingborg
  1. Hur kunde bygget gå så snett?
  2. Hur ska sjukhuset nu färdigställas?
  3. Vad kommer den nya lösningen att kosta?

Under dagen kommer SVT ta del av rapporten och intervjua regiondirektören.

Utbyggnaden av Helsingborgs lasarett. Foto: Schmidt Hammer & Lassen Architects

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusbygget i Helsingborg

Mer i ämnet