Mannen blev i flera timmar misshandlad och förnedrad i en lägenhet i Helsingborg. I lägenheten hittade polisen senare fem tänder som dragits ut ur offret. Foto: Polisens förundersökning

Offer utsatt för tortyrliknande misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom domen mot de som åtalats för en tortyrliknande misshandel av en man i 30-årsåldern: gärningsmännen knackade ut hans tänder, knivstack honom i benen och bröstet, hällde salt i såren och band honom, bland annat.

Det var på morgonen den 7 juli 2018 som en busschaufför larmade polisen om en blodig och svårt misshandlad man som tagit skydd vid busshållplatsen. Mannen berättade att han under natten hade hållits fången inne i en lägenhet i Helsingborg.

En natt som offret beskriver som ett rent helvete.

Hör honom berätta i videon ovan.

Åklagaren har åtalat tre personer, en kvinna och två män, för människorov, synnerligen grov misshandel och försök till utpressning. Under fredagen meddelades domen i Helsingborgs tingsrätt. Trion döms till långa fängelsestraff.

Åklagaren har tidigare sagt att misshandeln av mannen i 30-årsåldern kan liknas vid tortyr, där han bland annat fick fem tänder utdragna med ett verktyg och grovt misshandlad, och att hon yrkat på långa fängelsestraff för de åtalade.

I åtalet ingår ytterligare offer som blivit misshandlade och inlåsta i en lägenhet under förnedrande omständigheter.

Alla åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.