Arkivbild. Foto: TT

Inbrott i Munka Ljungby slutade med bilvolt och narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

När inbrottstjuvar i Munka Ljungby skulle fly från platsen de precis gjort inbrott på voltade en av deras bilar. Förutom inbrottet är de nu misstänkta för bland annat narkotikabrott och för att ha kört en falskregistrerad bil.

Inbrottet skedde vid midnatt mot onsdagen på en byggplats. På övervakningskameran syntes flera personer inne på området.

När tjuvarna gav sig av i två bilar i hög hastighet voltade den ena bilen. Ambulans kallades till platsen och föraren togs om hand, misstänkt för grov rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott.

Det visade sig också att föraren stulit bilen två veckor tidigare. Han hade då för avsikt att köpa bilen, men körde från platsen utan att betala.

Den andra flyktbilen från inbrottet stoppades av polisen. Den föraren misstänks nu för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt märkesförfalskning då bilen han körde var falskskyltad.

Förutom de båda förarna av bilarna är två andra män också misstänkta för inbrottet på byggplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.