Den 29 augusti sköts en man i benet utanför Mariakyrkan i Helsingborg. Skjutningen ägde rum en lördagsnatt i krogvimlet. Foto: Jan Emanuelsson / LocalEyes

Ingen gripen för helgens skjutning – men misstänkta finns

Publicerad

Åklagaren som leder utredningen kring helgens skjutning i närheten av Mariakyrkan i Helsingborg bekräftar nu för SVT att det finns en eller flera personer som är skäligen misstänkta. Men ännu har ingen frihetsberövats.

Strax före klockan 02 natten till söndagen fick polisen larm om att en man i 35-årsåldern blivit skjuten i festvimlet kring Mariakyrkan i centrala Helsingborg. Initialt kom uppgifter om att mannen var skjuten i benet och lindrigt skadad. Mannen har nu kunnat förhöras men åklagaren vill inte avslöja om förhören med honom lyckats bringa klarhet i händelsen.

Dock bekräftar åklagaren att det finns misstankar mot en eller flera personer.

– Det har skett i en miljö som innebär att det finns ett antal personer som har mer att berätta för polisen, säger vice chefsåklagare Thomas Elofsson.

Ingen person har dock frihetsberövats ännu. Vad det beror på vill Thomas Elofsson inte kommentera.

Risk för andra

Det var mycket personer i omlopp och det kan ha funnits en risk att andra skulle träffas vid skottlossningen.

– Det har ju skett i krogkvarteren där det funnits en hel del andra människor, så det fanns såklart risk för det.

Den skjutne mannen är dock, enligt Elofsson, inte känd hos polisen.

– Men på det här stadiet finns det ingen anledning att tro att det var en slump att det träffade just honom, säger Thomas Elofsson.

Händelsen är rubricerad som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.