Foto: Johan Nilsson/TT

Känd kriminell får 210 000 i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka väntas dom mot en 35-årig man från Landskrona som åtalats för mordförsök. Samtidigt får han 210 000 kronor i skadestånd för en lång häktning i samband med ett annat mord.

35-åringen anses vara en av de ledande i ett av de kriminella nätverken i Landskrona. 2017 var han på sannolika skäl – alltså den högre misstankegraden – misstänkt för mordet på en 26-årig man på Varbergsgatan i Helsingborg i slutet av 2016.

Han omhäktades gång på gång och satt sammantaget i häkte nära fem månader. Men precis före rättegången släpptes han oväntat. Åklagaren menade att han inte kunde vara säker på en fällande dom.

Samtidigt som han nu alltså väntar på dom för ett mordförsök som skedde strax efter det att han blev släppt, så får han skadestånd för den långa häktningstiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.