Katten på bilden har ingenting med händelsen att göra Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Katt försvann – hittades dränkt instängd i bur

Uppdaterad
Publicerad

En katt hittades under onsdagen dränkt instängd i en bur i Råån. Det skriver polisen på sin facebooksida.

En man vars katt försvunnit fick under onsdagen ett samtal från en privatperson som sade sig ha hittat en död katt i Råån. Katten hade stängts in i en bur vars lucka hade virats med ståltråd för att hindra katten från att kunna fly.

Innan katten hade låsts in hade någon dessutom lagt in flera stenar i buren för att göra den tung och ytterligare hindra katten från att klara sig från drunkning.

Det är dock ännu oklart vem katten tillhör. Polisen skriver på sin facebooksida att de kommer att undersöka djurkroppen efter ett chip som kan ange vem kattens ägare är.

På sin sida vill polisen i samband med händelsen göra människor uppmärksamma på djurorganisationer som ofta åtar sig att ta hand om och omplacera herrelösa katter för att förhindra liknande händelser.

Polisen rubricerar händelsen som djurplågeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.