Foto: Jan Tromark

Klassiska fordon intar slottsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen slogs för fjärde året i rad portarna upp för Sofiero Classic i Helsingborg. Klassiska fordon från förr och nu ställs ut i slottsträdgården.

550 veteraner och klassiska bilar finns att beskåda i det fina vädret i årets upplaga av Sofiero Classic vid Sofiero slott utanför Helsingborg.

– Definitionen på en klassisk bil är för mig att det är en bil som man är väldigt rädd om, säger Jan Tromark som är konferencier och medarrangör.

– Här finns många gamla klassiker, men även nya bilar, berättar han.

Förutom utställning av bilar kommer 21 fordon att auktioneras ut för bilintresserade spekulanter. Och för andra året i rad blir det även hattparad med pris för bästa hatt.

Foto: Jan Tromark

– Det är ett väldigt trevligt och populärt inslag med hundratals damer i fina hattar, berättar Jan Tromark.

Med stegen uppställd mot slottsväggen finns även Helsingborgs äldsta brandbil från 1915 att beskåda.

– Den här typen av bilutställning i den här miljön är väldigt uppskattat, tycker Jan Tromark. I år har vi även ett 30-tal danska bilar med, det tycker vi är roligt.

En jury bedömer bilarna och pokal, blommor och ära utlovas till bästa bil under utställningen.

Foto: Jan Tromark

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.