Foto: Johan Nilsson/TT

Knivhögg sin sambo till döds – döms till 16 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

23-åringen högg sin sambo med kniv två gånger. Det första träffade i bröstet, det andra i armen. Hon har erkänt brottet och nu döms hon till 16 års fängelse för mord. Men domen överklagas troligen till hovrätten.

Den dömda kvinnan och hennes sambo bodde i en lägenhet i Landskrona. Hon har berättat för tingsrätten att hon blev fasthållen av sin sambo och det var då som hon grep kniven och högg honom två gånger. Men samtidigt som hon erkänner säger hon också att avsikten inte var att döda honom.

Ett av knivhuggen träffade hjärta och lungor och blev det som dödade mannen. Blodförlusten gjorde att han avled inom loppet av några minuter, visar polisutredningen.

Domen överklagas sannolikt

Det var i mitten av april som knivhuggningen inträffade. Kvinnan ringde själv SOS och larmade. Hon har berättat för tingsrätten att paret hade bråkat och att det var i samband med det som hon tog kökskniven. På på rättens fråga varför hon högg hade hon inget svar.

Domstolen bedömde att det som hänt var ett mord. Men 23-åringens advokat, Gunnar Berge Försund, tycker att den tolkningen är för sträng.

– Det hade funnits utrymme för omständigheter i förmildrande riktning mot dråp istället för mord. Min klient och jag kommer med all sannolikhet att överklaga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.