Kommunal chef häktad misstänkt för sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och en man har häktats misstänkta för att ha utsatt fyra barn för olika typer av sexbrott. Mannen var vid brottstillfällena chef i en kommun i nordvästra Skåne.

Det handlar om fyra minderåriga personer som ska ha blivit utsatta för olika typer av sexbrott mellan 2021 och 2022.

I november greps och anhölls en kvinna misstänkt för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Brotten ska ha begåtts på en ort i nordöstra Skåne.

Var kommunal chef

Drygt en vecka senare greps en man misstänkt för grovt barnpornografibrott. Detta utökades sedan även till misstankar om grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och anstiftan av våldtäkt mot barn.

– Vi vet inte var han befunnit sig vid brottstillfällena, utifrån hur misstankarna ser ut i häktningsframställan gäller det distansbrott, säger Zebastian Liljegren, åklagare.

Mannen var vid tillfället kommunal chef i en nordvästskånsk kommun men har nu sagt upp sig, rapporterar Kvällsposten.

– Han har sagt upp sig på egen begäran och vi har gått honom till mötes, säger kommundirektören till tidningen.

Förnekar brott

Både mannen och kvinnan har nu häktats vid Hässleholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för brotten. De förnekar brott.

Åklagaren Zebastian Liljegren är förtegen om fallet med hänvisning till förundersökningssekretess.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Det är en hel del förhör som ska hållas och en del teknisk utredning, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.