Skolan vill ha övervakningskameror i korridorerna. Foto: Leonora Toplica

Övervakningskameror ska säkra tryggheten

Publicerad

Klippans kommun vill tillsammans med Snyggatorpsskolan sätta upp övervakningskameror i skolans korridorer. Tanken är att identifiera dem som ställer till med problem.

Det var barn- och utbildningsförvaltningen som föreslog kameraövervakning. Politikerna i nämndens arbetsutskott ställde sig bakom förslaget och det gör också skolan.

– Man tyckte att det hade varit så struligt att man nu ville sätta upp detta för att få lite mer koll på vad som händer i de undanskymda vrårna, Rune Persson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, om utpressningarna i skolan.

Så det kommer alltså att sättas upp kameror i skolan?

– Ja, det är min bestämda uppfattning.

Höstens oroligheter har kostat pengar

Marie Gärdby, rektor på Snyggatorpsskolan, berättar att skadegörelse och raketer som fyrats av inomhus kostat mycket pengar för skolan och kunde ha resulterat i allvarlig skada.

– I grund och botten tycker jag att det är oerhört olyckligt att vi ska behöva komma dit. Vi har kommit till en situation där vi känner att det här är den vägen vi behöver välja. Det handlar om att det händer saker i våra korridorer som vi behöver få stopp på, säger hon.

Kan det här vara integritetskränkande?

– Naturligtvis kan det uppfattas så, men här måste man väga tryggheten före. Syftet är att de som ställer till bus ska tänka sig för i första hand och i andra hand ska man identifiera vem som har ställt till buset, säger Rune Persson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.