Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Matthias Gustafsson är trygghetssamordnare på Bjuvs kommun berättar att nattbad på Friluftsbadet har varit en tradition sen badet öppnade. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Så jobbar kommunen för att stoppa tjuvbadet

Publicerad

Inför sommaren 2021 har det vidtagits flera åtgärder för att minska nattbadandet på Friluftsbadet i Bjuv. Larm, skyltar, kameraövervakning och väktare – men trots detta fortsätter problemen.

Trots åtgärderna som kommunen vidtagit fortsätter nattbadandet i Bjuv. Grannar påtalar att larmet inte gör någon nytta och att staketet är så pass lågt att det är enkelt att hoppa över.

– Vi har vidtagit flera åtgärder. I slutet av sommaren kommer vi utvärdera åtgärderna i vår trygghetsgrupp, säger trygghetssamordnare Matthias Gustafsson.

Så om åtgärderna inte fungerar kan grannarna förvänta sig en ganska stökig sommar?

– Nej, en stökig sommar tror jag inte de kan förvänta sig. Vi vill också få bukt på det här problemet så vi gör verkligen vad vi kan för att få stopp på det, säger Matthias Gustafsson.

Matthias Gustafsson säger också att det viktiga är att kommunicera med medborgarna om att de utsätter sig för fara om de badar utanför öppettiderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer