Karl-Erik Kruse (S) avslöjades med att ha använt kommunens bilar i sitt uppdrag som nämndeman.

Kommuntopp i Svalöv fälls för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Svalövs förre fullmäktigeordföranden Karl-Erik Kruse (S) fälls för 37 brott efter att under flera år olovligen ha använt kommunens bilar. Det rör sig om 29 fall av bedrägeri och åtta fall av olovligt brukande, skriver Skånska dagbladet.

Det var förra året som Karl-Erik Kruse (S) avslöjades med att ha använt kommunens bilar i sitt uppdrag som nämndeman i förvaltningsrätten i Malmö. Med kommunens bilar tog han sig till förvaltningsrätten och satte samtidigt upp körersättning från Domstolsverket.

Han polisanmäldes i mars förra året, av Svalövs kommun och domstolsverket, och fälls nu för totalt 37 brott, 29 fall av bedrägeri för sina bilresor till förvaltningsrätten och åtta fall för olovligt brukande.

Påföljden blir en villkorlig dom och 40 dagsböter, vilket innebär totalt 14 000 kronor.

– Jag har erkänt att jag gjort fel, men anser att de fel som jag gjort mot kommunen kunde hanterats på ett annat sätt, säger Kruse till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.