– Det är kaosartat på platsen nu, och vägen är avstängd, säger Kim Hild på polisens ledningscentral. Foto: Foto: Martin Eriksson

En död efter frontalkrock – körde mot trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En man avled och en man skadades allvarligt vid en frontalolycka på Österleden i Helsingborg på söndagseftermiddagen. Det efter att en personbil kört mot trafiken.

En personbil körde söderut i filen där trafikflödet normalt går norrut. Händelsen inträffade strax efter klockan 14 på söndagen.

– Det var kaosartat på platsen, och vägen är avstängd, säger Kim Hild på polisens ledningscentral till SVT i samband med händelsen.

55-åring avliden

I bilen som kör mot trafiken sitter en man i 45-årsåldern och en passagerare i 55-årsåldern. De frontalkrockar med en annan bil. I den mötande bilen finns en man i 30-årsåldern.

Efter krocken förs alla tre till sjukhus, och polisen bekräftar vid åttatiden på kvällen att passageraren har avlidit.

Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död, vållande till kroppsskada, försök till våld mot tjänsteman och grov olovligt körning.

Mannen i 30-årsåldern vårdas för lindriga skador.

Körde vingligt

Redan innan olyckan larmades polisen om att en bil körde vingligt och mot trafiken.

– Vi hade fått larm om bilen innan kollisionen, men inte nått fram till den ännu, säger Fredrik Bratt, talesperson vid polisen.

Fler olyckor på plats

Vid halv tre meddelade polisen att ytterligare en olycka inträffat på Österleden. En person som var inblandad i den olyckan klagar på nacksmärtor.

– Det blev lång köbildning på platsen, och det inträffade också en olycka i samband med det, säger Ronny Möller vid räddningstjänst nordväst.

Strax efter klockan 15 öppnades trafiken igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.