Branden i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Branden i Landskrona släckt – totalt sju personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i två lägenheter i ett flerfamiljshus i Landskrona. Branden är släckt och sju personer har förts till sjukhus. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

​​​​​​​Vid klockan 11.16 inkom ett larm om en brand i två lägenheter i ett lägenhetshus i Landskrona. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Det har pågått ett intensivt arbete. Det var övertänt i lägenheterna när vi kom till platsen och det fanns viss risk för spridning. Branden är nu släckt, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten.

Totalt har sju personer förts till sjukhus med rökskador.

– En kvinna i 25-årsåldern, en man i 35-årsåldern och en flicka på två år har inkommit till SUS i Lund. Samtliga med lindriga skador, säger SOS alarms presstalesperson.

De övriga fyra personerna som förts till sjukhus finns det ännu inga uppgifter om.

Byggnaden har evakuerats

Totalt är 32 personer skrivna på adressen och räddningstjänsten har evakuerat hela byggnaden.

–  Lägenheterna är genomsökta, säger Mats Streer.

Det är i nuläget oklart vad som har orsakat branden. Polisen har spärrat av platsen och händelsen utreds som grov mordbrand.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.