Foto: SVT / TT

Efter explosionen i Landskrona: ”Vill öppna så fort som möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion skedde vid en butik i centrala Landskrona natten mot måndag. Polisen uppger att vittnen har lämnat uppgifter om dådet men att ingen ännu är gripen.

Explosionen i Landskrona skedde vid 02:30-tiden natten mot måndag och polisen spärrade av området. Entrén till butiken skadades.

– Det var en kraftig smäll, men ingen person kom till skada, säger Daniel Berg, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Helsingborg, till SVT Nyheter Skåne.

Butikens ägare, Ghattas Kortas, var på plats en stund efter explosionen. Under förmiddagen har han städat upp efter nattens förödelse.

– Det är tråkigt när sånt händer. Det påverkar verksamheten, och det är redan tungt som det är i dessa tider, säger Ghattas Kortas.

Bombskyddet tillkallades

Både tekniker och bombskydd kallades till platsen under natten. Polishund sökte av området och vittnen på platsen förhördes.

– Vi har fått bra vittnesuppgifter, men de har inte lett till något gripande, säger Calle Persson, pressinformatör på polisen.

Klockan sju på morgonen var polisen klar på platsen och avspärrningarna hävdes. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättades.

En kraftig detonation skadade en butik i Landskrona natten mot måndag. Foto: André Tajti, Topnews

”Det är väldigt obehagligt”

Claudia Bergström bor i samma byggnad som butiken. Hon vaknade av explosionen inatt.

– Jag tittade ut genom fönstret och det var glas och plåtbitar överallt. Det var väldigt obehagligt, säger Claudia Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.