Kvinna död i trafikolycka på E6 utanför Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern dog vid en trafikolycka på E6:an vid trafikplats Lundåkra vid strax före midnatt på onsdagskvällen. Två personbilar krockade och en man har nu anhållits misstänkt för bland annat grovt vållande till annans död och drograttfylleri.

– Anhöriga till den döda kvinnan är underrättade, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisensledningscentral.

Vållande till annans död

En man i 45-årsåldern misstänks för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och drograttfylleri. Ytterligare brottsmisstankar kan komma att läggas till.

– Utredningen befinner sig i ett så pass tidigt skede att mycket återstår att göra. Vi har haft ett möte med utredarna och den 45-åriga mannen förhörs nu under eftermiddagen, säger kammaråklagare Arvid Wachtmeister.

Han berättar att det är många omständigheter kring olyckan som återstår.

– Vi har en del vittnesförhör och teknisk utredning som återstår, säger han.

Tre till sjukhus

Olyckan mellan de två bilarna inträffade vid elvatiden och tre personer fick föras till sjukhus. På Region Skånes hemsida står sedan att en av dem har avlidit, en kvinna i 35-årsåldern.

– Tre personer, två män och en kvinna, fördes till sjukhus men jag vet inget mer om skadeläget för de två männen, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.