De två män, som misstänktes för mordförsök efter att en kvinna sågs hänga utanför en balkong i centrala Landskrona, har nu släppts och utredningen läggs ned. Foto: SVT/Stina Sandström

Kvinna nära att falla från balkong – utredning läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

De två män, som suttit anhållna misstänkta för mordförsök på en kvinna som sågs hänga utanför en balkong i Landskrona, har släppts. Detta eftersom det inte går att bevisa att brott har begåtts.

På söndagskvällen larmades polisen till centrala Landskrona där vittnen såg en kvinna hänga utanför en balkong. Kvinnan drogs upp från balkongen av två förbipasserande som tagit sig in i lägenheten.

Två män i 20- och 30-årsåldern greps på platsen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Männen har släppts

Efter att både männen och kvinnan hörts under måndagen beslutade åklagaren att lägga ner ärendet och männen har nu släppts.

Enligt kammaråklagare Kristoffer Nordström går det inte att bevisa att något brott faktiskt ägt rum.

– Det finns vittnen som stärker det som kvinnan och de misstänkta sagt i förhör, men det finns också vittnen som uppfattat händelsen på ett annat sätt. Den sammantagna bedömningen är ändå att det inte går att bevisa brott, säger han.

”Kommer inte längre”

Kristoffer Nordström lyfter fram polisens arbete i ärendet.

– De var snabbt på plats med flera patruller. Det tog det på största allvar, det knackades dörr och lägenheten spärrades av snabbt. Vi kommer inte längre i det här ärendet, men eloge till deras insatser, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.