Foto: André Tajti / Topnews

Ladugård brann ner efter blixtnedslag

Uppdaterad
Publicerad

En ladugårdsbyggnad mellan Rydebäck och Råå utanför Helsingborg brann ner under fredagsmorgonen sedan den träffats av blixten. Ingen skadades i branden.

I byggnaden som ligger på Landskronavägen fanns maskiner och acetylengas som ägaren hann få ut.

– Det underlättade mycket för oss att han fick ut den, det hade blivit bekymmersamt för oss att släcka om gasen varit kvar, sade Ronny Möller, inre befäl vid Räddningstjänsten i Helsingborg.

Han berättade att allt var övertänt när räddningstjänsten kom fram till branden, men att boningshus och övriga byggnader kunde räddas.

Efterbevakning hela dagen

Brandmän kommer att finnas på plats resten av dagen för att bevaka så att elden inte tar fart igen i dagens kraftiga vind.

– Vi kommer att ha efterbevakning hela dagen så inte en gnista tar fyr.  Det är väldigt torrt i marken trots nattens regn och i kombination med den kraftiga vinden som väntas idag så finns det risk för att branden tar sig igen, sade Ronny Möller.

Han berättade att lukten som speds med vinden mot Ramlösa kunde kännas obehaglig för de kringboende.

Totalt jobbade omkring 25 brandmän från sex stationer med att släcka branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.