Två män, 45 och 37 år, är fortsatt häktade misstänkta för detonationen vid stadshuset och för flera storbränder i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Landskronabor fortsatt häktade – misstänks för flera attentat

Uppdaterad
Publicerad

De två män som misstänks för sprängingen vid stadshuset och för flera storbränder i Landskrona blir fortsatt häktade. 45-åringen medgav förlängningen utan förhandling medan 37-åringen omhäktades på torsdagen vid Lunds tingsrätt.

Förra sommaren detonerade en sprängladdning vid stadshuset i Landskrona, i våras brann slottscaféet ned och i somras brann två flerfamiljshus kraftigt.

För drygt två veckor sedan meddelade polisen att det fanns ett samband mellan händelserna och ett tiotal handskriva hotbrev som skickats till bland annat polisen och Landskrona kommun.

Ett par dagar senare greps två män, 45 och 37 år, misstänkta för dåden och de häktades sedan på sannolika skäl misstänkta för ett fall av mordbrand, två fall grov mordbrand och ett fall av allmänfarlig ödeläggelse.

På torsdagen omhäktades den 37-årige mannen vid Lunds tingsrätt. Den 45-årige mannen medgav förlängd häktning utan förhanding.

Båda männen nekar till brott.

Nedan kan du höra polisen Kenth Pehrsson berätta om gripandet: ”Gick väldigt lugnt och städat till”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.